MMA

MMA

MMA er en kampsport, og det er endda en meget moderne en af slagsen. I denne sportsgren kæmper man mod sin modstander ved at anvende teknikker fra forskellige kampsportsgrene, og det er også deraf, at navnet kommer, for MMA står nemlig for Mixed Martial Arts.

MMA kan dyrkes af enhver, og det er en sport, der ikke har mange år på bagen i Danmark, men alligevel er den blevet meget populær meget hurtigt. Det er især drenge og mænd, der dyrker den, men også flere og flere piger og kvinder er blevet interesserede i kampsport, og det er de særligt, fordi de ønsker at kunne forsvare sig selv, men at de også ønsker at blive i bedre form.

Når det handler om at komme i god form, så er det, at kampsport særligt kan være vejen, for det udfordrer mennesket på en helt anden måde end de fleste andre sportsgrene. Når der kæmpes, så er alt også uforudsigeligt, og det er her, det handler om at være vågen og oppe på mærkerne, for man ved aldrig, hvilket træk modstanderen næsten gang udøver.

MMA stiller store krav til både kondition og vågenhed, men det kræver naturligvis også noget styrke. For uden styrke er det ikke muligt at ramme modstanderen på en måde, der giver de resultater, der ønskes. Mange, som dyrker MMA, styrketræner også ved siden af for at blive endnu stærkere. Dog er det værd at bemærke, at man ikke må gå på kompromis med den kondition, som det også kræver at kunne dyrke kampsport og samtidig blive god til det.

MMA kan dyrkes mange steder i Danmark, og særligt er det landets store byer, der byder på motionsformen. Der tilbydes træning til både børn, unge, voksne og ældre, og det er en motionsform, der er værd at kigge efter, hvis man ønsker variation i sin træning og at blive udfordret på en måde, man ikke er vant til. Hvis man ønsker at konkurrere, må man forberede sig på, at kampen foregår i en ring, hvor man kæmper mod sin modstander, og hvor der også er en dommer, der holder øje med, at tingene foregår, som de skal. Det handler her om at vinde over og besejre sin modstander ved at anvende de teknikker, man har lært i træningen. For det første handler det om at være hurtig på benene, så man kan bevæge sig, som det er krævet, og så man på denne måde kan overraske sin modstander og også undgå de slag, som modstanderen forsøger at udøve mod en. Jo hurtigere på benene, man er, jo mindre sandsynlighed er der for, at man bliver ramt. Men det er ikke nok at være hurtig, nej; det handler i høj grad om at have den styrke, der skal til for at kunne overvinde sin modstander. Men ej heller er styrken nok, for det handler i sidste instans om at kunne de teknikker, der skal til, for at vinde, og her kræver det rigtig meget træning, for man skal både kunne slå og bevæge sig på bestemte måder, for at det hele går op i en højere enhed.

MMA kan godt være en lidt dyr motionsform at træne, da kontingentet er i den høje ende, og det er det, fordi der er mange gode trænere, som sætter deres tid af og lid til, at det hele skal fungere. MMA findes ikke overalt, som for eksempel Euro-stadions, og udbuddet er ikke så stort, så hvis du vil gå til det, så må du op med de kroner, som det kræver. Og hvem vil ikke gerne betale lidt for at kunne gå til det, de ønsker, og for, i sidste instans, at få et bedre liv.

MMA er for enhver, men særligt for de modige og for dem, der ikke er bange af sig. Det kræver god kondition og en styrke, der er ud over det sædvanlige. Når du kommer i gang med denne motionsform opbygger du selvtillid, og du er sikker på at få det bedre med dig selv.